Maria Vondeling (PVV) mocht tijdens het commissiedebat “JBZ-Raad van 13 en 14 juni” beoogd minister Gidi Markuszower vervangen als woordvoerder asiel & migratie. Vondeling leek ondermaats ingevoerd te zijn op het asielmigratie-dossier en kon simpele vragen van haar collega’s niet beantwoorden.

Vondeling gaat ervan uit, tijdens een interruptiedebat met Ceder (CU), dat de overlast in Ter Apel zal afnemen indien de voorgenomen maatregelen uit het Hoofdlijnenakkoord geïmplementeerd worden. De meeste inperkende maatregelen zijn echter niet toereikend genoeg om een forse inperking te bewerkstelligen. Daarnaast zal een aantal inperkende maatregelen afgekeurd worden door de rechter, zoals de asielbeslisstop.

Het tweede antwoord van Vondeling op opnieuw een vraag van Ceder is uitermate onsamenhangend en tegenstrijdig te noemen. Vondeling is van mening dat we in Europees verband een constructieve rol moeten innemen om het Europese migratiepact degelijk te kunnen uitvoeren. Echter, tegelijkertijd dient lidstaat Nederland in Brussel te pleiten voor een opt-out. Vervolgens schuift ze de verantwoordelijkheid door aan de aanstaande minister en zegt ze dat de PVV ‘zich houdt aan de regels’.

Woordvoerder asiel van D66, Podt, vraagt tot slot aan Vondeling of een heronderhandeling over onrechtsstatelijke maatregelen, zoals de asielbeslisstop, een breekpunt is voor de PVV. Deze vraag begrijpt Vondeling niet, en ze zegt vervolgens dat de PVV zich gewoon aan de regels zal houden.

De plaatsvervangende PVV-woordvoerder op asiel lijkt zich niet afdoende te hebben geïnformeerd over het asielmigratie-dossier. Daarenboven zijn haar antwoorden op simpele interruptievragen zeer onsamenhangend en tegenstrijdig. Dat is toch zeer opmerkelijk te noemen als je meer dan zes maanden Kamerlid bent.

Steun het anti-populistische geluid!

Wil je dit opiniërende platform maandelijks steunen met een bescheiden financiële bijdrage? Dat kan via deze link: Columns (stripe.com)

Of steun het platform eenmalig met een bedrag naar keuze invullen: https://buy.stripe.com/00g176ce24rc3Cg3cc