Defensiewoordvoerder Joeri Pool zei tijdens het debat ‘Veiligheid en integriteit’ het volgende: “Er waait een nieuwe wind door Nederland. Het D66-bewind over Defensie zal weldra gebroken zijn en de eerste tekenen van herstel dienen zich inmiddels aan. Zo kon de staatssecretaris na een breed rechts offensief in het debat geen andere conclusie trekken dan dat hij het links-activistische boek Wit is nu aan zet voorgoed moest uitbannen bij Defensie. Het is een klinkende overwinning van het gezonde verstand op de uit Amerika geïmporteerde woke-waanzin die onze krijgsmacht al zo lang in zijn greep houdt.

In aanvulling daarop heeft de staatssecretaris laten weten dat hij kritisch zal gaan kijken naar de instrumenten waarmee het diversiteitsbeleid bij Defensie nu wordt vormgegeven. Graag vernemen wij daar vandaag meer over, want ieder uur dat ons defensiepersoneel moet besteden aan deze doorgeslagen diversiteits- en inclusietrainingen, is een uur dat zij niet kunnen besteden aan hun belangrijkste taak: het beschermen van onze nationale veiligheid, ons vaderland en het door ons zo geliefde Nederlandse volk.”

Terwijl Rusland een enorme bedreiging vormt voor het oostelijke deel van het NAVO-verdragsgebied en met hybride oorlogsvoering het Westen tracht te verdelen en te verzwakken, gebruikt de defensiewoordvoerder van de grootste partij van Nederland zijn schaarse tijd en middelen om over het diversiteitsbeleid van Defensie te zwetsen. Het is voor Pool sowieso moeilijk te bevatten dat Rusland wellicht een bedreiging zou kunnen zijn voor de Europese veiligheidsstructuur. Eerder stelde Pool al, tijdens een plenair debat, dat het Westen Rusland ‘geprovoceerd’ had.

Ook op nationaal niveau zijn er genoeg belangrijkere vraagstukken op te lossen. Defensie heeft bijvoorbeeld moeite om voldoende ruimte te verkrijgen om te kunnen oefenen. Daarnaast worden deze aanvragen voor meer ruimte voor defensie (onnodig) vertraagd door burgers die inspraakprocedures starten. Sommige burgers vrezen namelijk voor de mogelijke overlast die gepaard gaat met de oefeningen. Er zijn dus genoeg nuttigere binnenlandse en buitenlandse kwesties waar Pool zijn denkcapaciteiten voor zou kunnen inzetten.

Daar komt nog bij dat de paranoïde angstbeelden van Pool over het ‘wokeïsme’ onjuist zijn. Defensie kampt met enorme tekorten. Het valt daarom enorm toe te juichen dat Defensie mensen tracht te werven die normaliter ondervertegenwoordigd zijn bij Defensie. Pool kan dat wel framen als een uitwas van de doorgedraaide elitaire links-liberale bestuurscultuur, maar het diversiteitsbeleid heeft gewoonweg praktische gronden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Pool op een zeer rare wijze beleidsonderwerpen (aangaande defensie) prioriteert. Pool heeft sinds hij het ambt als Kamerlid bekleedt slechts twee moties en twee (schriftelijke) Kamervragen gesteld. Één Kamervraag handelde over de plaatsing van asielzoekers op locaties van Defensie. Daarnaast diende Pool een motie in over dat het Van Heutsz-regiment (opvolger van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger) een prominente plek zou moeten krijgen tijdens de Nationale Herdenking. Pool besteedt dus zijn kostbare tijd als woordvoerder Defensie aan nationaal-culturele symboolpolitiek en schuwt er tevens niet voor om zijn dossier te verbinden aan de xenofobe PVV-retoriek over asielmigranten.

De Nederlandse Defensie staat voor een enorme opgave. Immers, Defensie moet haar organisatie transformeren van een vredes- en stabiliteitsmacht naar een leger dat grootschalige, langdurige operaties kan uitvoeren. Tegelijkertijd moeten onze mannen en vrouwen iedere dag waakzaam en gereed zijn om de nationale/westerse veiligheid te kunnen garanderen of verdedigen. Deze tijd vraagt dus om toegewijde politici die hun kennis en kunde inzetten om deze overgangsperiode succesvol te laten verlopen en die adequate oplossingen bedenken voor de huidige geopolitieke vraagstukken.

De PVV, de grootste fractie van Nederland, lijkt volledig aan de zijlijn te staan gedurende deze existentiële discussie. Deze partij kan enkel roeptoeteren over ‘woke’ en ‘diversiteit’. De vruchtbare, duurzame oplossingen moeten zodoende komen van defensiewoordvoerders uit het brede, radicale midden.

Steun het anti-populistische geluid!

Wil je dit opiniërende platform maandelijks steunen met een bescheiden financiële bijdrage? Dat kan via deze link: Columns (stripe.com)

Of steun het platform eenmalig met een bedrag naar keuze invullen: https://buy.stripe.com/00g176ce24rc3Cg3cc

Plaats een reactie

Trending

Blog op WordPress.com.