Telegraaf-journalist Wierd Duk stelt in zijn eigen podcast: ‘Het land van Wierd Duk’, dat er geen ander alternatief was dan met de radicaalrechtse PVV te gaan regeren, want binnen Verenigd Links zouden in grote getalen antisemieten bevinden. Deze antisemieten zouden vervolgens de gehele linkse partij overgenomen hebben.

Dit is natuurlijk pure onzin, de meeste activisten binnen GroenLinks zijn anti-zionisten, en niet antisemieten, dat wordt heel vaak door elkaar heen gehaald. En deze anti-zionisten hebben helemaal geen machtige positie vergaard binnen Verenigd Links. Immers, de bestuurlijke top, de beroepspolitici en de bestuurders van Verenigd Links steunen het bestaansrecht van Israël gewoonweg. Daarom heeft bijvoorbeeld Kauthar Bouchallikht haar plek op de lijst van Verenigd Links afgestaan: de partij was niet fel genoeg jegens Israël.

Heel anders is dat bij de PVV waarin (indirect) racisme, haat jegens vreemdelingen, en onconstitutionele/mensenrechten schendende opvattingen gepropageerd worden door de top van de politieke partij. Deze top bestaat uiteraard uit één man: dhr. Wilders. Dit raakt aan een volgende legitieme reden waarom je nooit als centrumpartij zou moeten samenwerken met de PVV: de totalitaire horizontale organisatiestructuur van de PVV.

Wierd Duk tracht zodoende het nieuwe imago van de PVV als reguliere bestuurspartij kracht bij te zetten door Verenigd Links te demoniseren: “Kijk zij zijn nog veel erger dan de PVV.” Dit frame gaat niet op, want allereerst hebben de pro-Palestina activisten nauwelijks concrete invloed binnen de partij. Integendeel, Verenigd Links schuift met Timmermans op naar het midden. Timmermans beweerde recentelijk bijvoorbeeld nog dat hij ook voorstander is van grip op en inperking van asielmigratie. Daarnaast plakt Duk wel heel gemakkelijk het “etiket” antisemitisme op GroenLinks-activisten. De PVV is van hele andere orde dan Verenigd Links: allereerst omdat het verachtelijke onconstitutionele gedachtegoed gepromoot wordt door de top (!) van de PVV, zij het dat het tijdelijk in de ijskast is gezet.

In geen enkel denkbaar opzicht is de PVV dus een redelijk alternatief ten opzichte van “Verenigd Links”. Het is gewoon heel kwalijk hoe gewichtige opiniemakers autocratische partijen normaliseren, door normale (linkse) centrumpartijen te demoniseren. En ik vind dan ook dat dit soort populistische onzin tegengesproken dient te worden!

  • Alvorens mensen beweren dat ik voorstander ben van het antizionisme: ik erken het bestaansrecht van Israël in historisch-moreel opzicht*

Wil je dit opiniërende platform steunen met een bescheiden financiële bijdrage? Scan deze QR-code dan!

Of steun het platform via deze link, u kunt via deze link een bedrag naar keuze invullen: https://buy.stripe.com/00g176ce24rc3Cg3cc

Plaats een reactie

Trending

Blog op WordPress.com.